|
|
|
... koncentrációban van jelen a szem szöveteiben. Ez a tápanyag csökkenti a szemben kialakult gyulladást, illetve eltávolítja a szemből azokat a toxikus anyagokat, amelyek látási problémákat is okozhatnak.
A vitaminok és ásványi anyagok egyik legfontosabb előnye a makuladegeneráció, a glaukóma és a szürkehályog megelőzése. A szürkehályog kialakulásának kockázata alacsonyabb... |
2024-04-16 19:23:19 |
|
|
|
|
|
|
... molekuláinak leküzdésével. A szabad gyökök sok minden miatt kialakulhatnak, például a légszennyezettség vagy a cigarettafüst miatt, és cukorbetegséget, szívbetegséget és rákos betegséget is okozhatnak. A hagyma azonban nagyon hatékony a szabad gyökök elleni küzdelemben, és az általános egészségi állapotot is javítja.
A hagyma nagy mennyiségű prebiotikumot és rostot tart... |
|
2024-04-14 20:20:15 |
|
|
|
|
|
|
... rendkívül alaposan tisztít, vagyis garantáltan megköti és eltávolítja a vastagbélben lerakódott méreganyagokat, mégpedig azokkal a káros baktériumokkal együtt, amelyek krónikus betegségeket okozhatnak, s hosszú távon akár a belek rákosodását is kiválthatják. Megkönnyíti és rendszeressé teszi a székletürítést, az anyagcsere felgyorsítása és a bélrendszer tisztítása révén pedig fogy... |
2024-03-10 22:10:15 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztása általában biztonságos, de vannak lehetséges kockázatok és mellékhatások:
Fotodermatitisz: A paszternák leveleiben és szárában található vegyületek érzékenységet okozhatnak a napfény iránt, ami bőrirritációt és kiütéseket okozhat.
Allergiás reakciók: Néhány ember allergiás lehet a paszternákra, ami a szájban égő érzést, ajakduzzanatot vagy légzési nehézs... |
|
2024-02-24 07:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... kockázatait.
Lehet, hogy a gyorsétteremben elfogyasztott ételek finomak és ízletesek, de az emésztőrendszerünk nem biztos, hogy kedvelni fogja ezeket. A sült krumpli és a hasonló ételek puffadást okozhatnak, de még székrekedés is kialakulhat. Ezek az ételek rostszegények, márpedig rost nélkül az emésztésünk renyhül, ez pedig nem tesz jót sem az emésztésnek, sem pedig az... |
|
2024-02-18 22:11:58 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztása általában biztonságos, de vannak lehetséges kockázatok és mellékhatások:
Fotodermatitisz: A paszternák leveleiben és szárában található vegyületek érzékenységet okozhatnak a napfény iránt, ami bőrirritációt és kiütéseket okozhat.
Allergiás reakciók: Néhány ember allergiás lehet a paszternákra, ami a szájban égő érzést, ajakduzzanatot vagy légzés... |
2024-02-15 21:08:01 |
|
|
|
|
|
|
Népies elnevezései: Májusi korai, Münchebergi korai, Valerij Cskalov, Biggareau Burlat, Pomázi hosszúszárú, Jaboulay, Szomolyai fekete, Solymári gömbölyű, Sunburst, Germersdorfi, Hedelfingeni, Kavicscseresznye. Neveit településekről vagy az éréséhez köthető névnapokról... |
2024-01-26 21:44:30 |
|
|
|
|
|
|
... a tökmagok ízletes nassolnivalót és nagyon fontos védekezési vonalat jelentenek ezekkel a férgekkel szemben, amelyek alultápláltságot, helytelen növekedési mintákat és akár halált is okozhatnak.
Gyulladáscsökkentő hatás
Tanulmányok azt mutatják, hogy a tökmag gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ami az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek megeszik ... |
2024-01-08 23:50:11 |
|
|
|
|
|
|
... csicseriborsót éjszakára, majd pároljuk puhára.
A hüvelyesek áztatása nemcsak lerövidíti a főzési időt, hanem eltávolít néhány olyan káros vegyületet is, amelyek problémákat okozhatnak a gyomor-, bélrendszerben, ami kellemetlen tüneteket, például puffadást okozhat.
Néhány gyors módja annak, hogy a csicseriborsót hozzáadjuk étrendünkhöz
A csicseriborsót... |
2024-01-08 23:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... ügyeljünk arra, hogy nem minden ételt lehet és szabad újramelegíteni. Most egy csokorba szedtük azokat a táplálékokat, amelyek nem tűrik jól az újramelegítést és akár súlyos betegségeket is okozhatnak.
A tojás egészséges, hiszen sok fehérjét és antioxidánsokat tartalmaz. Amennyiben másodszor szeretnénk a tojást megmelegíteni, akkor a tojásban lévő fehérjék lebomlanak, é... |
2023-12-27 21:25:21 |
|
|
|
|